71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Τα Νέα του 71ου Συστήματος
Ημερολόγιο 29/09/2012
Συντάχθηκε απο τον/την Νατάσα Ηλιάδου   

Αυτό το Σάββατο πήγαμε στο σύστημα από τις δέκα το πρωί για να κάνουμε προετοιμασία για την κατασκευή που θα κάνουμε στο campfire, το παρατηρητήριο. Όταν πήγαμε στο σύστημα αρχίσαμε να βγάζουμε έξω τα ξύλα. Όπως πάντα τα βγάζουμε με το πάσο μας! Μετά που τα βγάλαμε έξω χωριστήκαμε σε ζευγάρια για να κάνουμε τις συνδέσεις. Κάναμε πρώτα τα τρία πλαίσια και αμέσως μόλις τα τελειώσαμε, περίπου η ώρα 14:00, πήγαμε όλοι για να φάμε! Άλλοι έφεραν σάντουιτς από το σπίτι τους και άλλοι πήρανε τηλέφωνο τους γονείς τους για να τους φέρουν το φαγητό που είχε σπίτι τους.

Το διάλειμμα μας πήρε αρκετή ώρα όπως συνήθως! Μετά συνεχίσαμε την κατασκευή. Και η ώρα περνούσε και η κατασκευή δεν τέλειωνε αλλά ήμασταν σε καλό δρόμο. Δεν καταφέραμε να την τελειώσουμε αλλά ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες φορές. Η ώρα 17:00 περίπου αρχίσαμε να ξεστήνουμε την κατασκευή και φυλάξαμε τα ξύλα και όλα τα πράγματα που χρησιμοποιήσαμε και φύγαμε. Το καλό με την 71η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ είναι πως, ότι και να κάνουμε ΠΑΝΤΑ περνούμε τέλεια όσο κι αν κουραζόμαστε!

 
Ημερολόγιο 13/10/2012
Συντάχθηκε απο τον/την Χριστίνα Κακουλλή   
Αυτό το Σάββατο μαζευτήκαμε στο σύστημα η ώρα 2:45 για πρόβα της μπάντας μας για της 28 του Οκτώβρη. Κάναμε 2 γύρους του Καϊμακλίου και μετά πήγαμε πίσω στο σύστημα για το προγραμμά μας. Κάναμε έπαρση και μετά μπήκαμε στην κοινότητα για εκπαίδευση τοπογραφίας από τον πρώην αρχηγό μας, Αντώνη Σάββα. Μετά από την τοπογραφία ετοιμάσαμε την καντίνα μας που στο τέλος του προγράμματος ήρθαν λυκόπουλα και προσκόποι να αγοράσουν χυμούς και τσιπς. Μετά μιλήσαμε και χωρίσαμε τους ρόλους μας για τα σκετσάκια για το Campfire μας στις 20 του Οκτώβρη.
 
Ημερολόγιο Campfire
Συντάχθηκε απο τον/την Μαρία Μεσημέρη   

Από την Παρασκευή 19/10/2012, η 71η Κοινότητα Καιμακλίου είχε αρχίσει την προετοιμασία της για το βράδυ του Σαββάτου 20/10/2012. Από τις αρχές του Σεπτέμβρη, η Κοινότητα καθιέρωνε διήμερα ολόκληρου του μήνα για να ειναι έτοιμη για την βραδιά εκείνη.

Μαζευτήκαμε, λοιπόν, την Παρασκευή στο Σύστημα γύρω στις 4 μ.μ. για να ετοιμάσουμε την ξυλεία την οποία θα χρησιμοποιούσαμε. Αφότου πρώτα καθαρίσαμε και συγυρίσαμε την Κοινότητα μας για να είναι έτοιμη για την υποδοχή του κόσμου το βράδυ του Σαββάτου, βγάλαμε τα σκοινιά και αρχίσαμε την κατασκευή μας.

Μαζί μας, την βραδιά εκείνη, ήταν και οι αρχηγοί μας, μαζί με τους βαθμοφόρους μας, οι οποίοι μας βοήθησαν να ανεβάσουμε το 1ο μέρος της κατασκευής. Επείσης, στο Σύστημα εκείνη την ώρα, βρίσκονταν και υπαρχηγοί Αγέλης και ομάδας οι οποίοι έκαναν τα δικά τους σχέδια για την βραδιά που θα ερχόταν. Μετά από λίγες ώρες σκοτείνιασε, αλλά αυτό δεν μας σταμάτισε, συνεχίσαμε να δουλεύουμε μέχρι αργά. Αφότου κάναμε ένα μικρό διάλειμμα για να φάμε το βραδινό μας, που δεν ήταν άλλο παρά χάμπουργκερ από τον “ΚΟΤΣΙΟ”, συνέχισαν μερικοί με την κατασκευή και κάποιοι άλλοι με το στήσιμο των αντισκήνων, αφού το βράδυ θα διανυχτερεύαμε μεσα σ’αυτα για να μην βρωμίσουμε την κοινότητα.

Όταν πια είχαμε τελειώσει με το πρώτο μέρος της κατασκευής, κοιμηθήκαμε ΌΛΟΙ, χωρίς καμιά καθυστέρηση,ξεροί στον ύπνο. Την επόμενη μερα ξυπνήσαμε γρήγορα γύρω στις 6.30, μετά από εντολές των αρχηγών μας γιατί έπρεπε να αρχίσουμε γρήγορα το 2ο μέρος της κατασκευής μας. Πρωϊνο.. ΑΦΑΝΤΟ, αλλά κάποιοι είχαν φάει ριζόγαλο της προϊγούμενης μέρας!! Σιγά σιγά ήρθαν όλοι οι αρχηγοί, αγουροξυπνημένοι φυσικά, για να ολοκληροθούν οι ετοιμασίες.. Μετά από λίγα λεπτά φτάσανε και οι προσκόποι για να φτιάξουν της δικές τους κατασκευές. Οι ώρες περνούσαν καθώς οι κατασκευές ερχόντουσαν όλο και πιο κοντά στην τελειώτητά τους .

Γύρω στο μεσημέρι ήρθε και η βοήθεια απ΄τον κυ. Σωτήρη Πέτσα και κυ. Μιχάλη Τσανγκαρίδη, οι οποίοι με την δύναμή τους μας βοήθησαν να καρφώσουμε τα παλούκια στο έδαφος αφου ήταν πολύ δύσκολο να το κάνουμε από μόνοι μας. Γύρω στις 2.30 μ.μ, έφυγαν και οι τελευταίοι ανιχνευτές και πήγαν σπίτι τους να φάνε, να κάνουνε μπάνιο και να έρθουν πίσω στο Σύστημα στις 3.15 για να ετοιμαστούν για την συνέχεια της βραδιάς. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές, υπαρχηγοί και αρχηγοί ήρθαν στο Σύστημα για της τελευταίες πινελιές για την βραδιά.

Κόσμος ερχόταν συνεχώς, καθώς έβλεπαν τις εντυπωσιακές κατασκευές που ειχε στήσει το Σύστημα. Κατά τις 4 μ.μ, είχε αρχίσει η εκδήλωση με την πρώτη αναφορά, που δεν ήταν άλλη φυσικά, απ’τον πρώην αρχηγό του συστήματός μας και πλέον έφορο Αντώνη Σάββα να δίνει την θέση του νέου αρχηγού συστήματος στον Γιώργο Ανδρέου. Έπειτα, ακολούθησε το σκετσάκι των Λυκόπουλων που είχε θέμα την ίδρυση του προσκοπισμού, μετά το σκετσάκι των Προσκόπων με συνοδία τραγούδια και για FINALΕ είχε βγει φυσικά η Κοινότητα μας με το σκετσάκι “ΑΝΙΧΝΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ” όπου σατιρίζαμε τους αρχηγούς, υπαρχηγούς και τους εαυτούς μας. Το κοινό ενθουσιάστηκε με το θέαμα και γέλασε με την ψυχή του.

Μετά το τέλος της εκδήλωσής μας ακολούθησε το φαγητό όπου ο Σύνδεσμος Γονέων έψησε σουβλάκια και hot dog. Όταν άρχισε ο κόσμος να φεύγει, σιγά σιγά αρχίσαμε και εμείς να κατεβάζουμε τις κατασκευές μας κάτω.. Μέσα σε σχεδόν 3 ώρες οι κατασκευές είχαν διαληθεί και στην αυλή δεν είχε μείνει τίποτα εκτός απο “λάκκους” και χώματα.

Σε γενικές γραμμές πάλι κάναμε το Σύστημά μας περήφανο σε ΟΛΟ το Καϊμακλί.

 
Διήμερο Ομάδας στην Αγία Βαρβάρα

Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου το 71ο διοργάνωσε το 1ο διήμερο της χρονιάς στην Αγία Βαρβάρα. Όλοι οι πρόσκοποι και τα λυκόπουλα το πρωί του Σαββάτου ήρθαν στο προσκοπείο με γέματες τις βαλίτσες τους και οι ίδιοι γεμάτοι χαρά.

Όλοι με ανυπομονεσία περιμέναμε το λεωφορείο για να μας πάρει. Όταν ήρθε μπήκαμε όλοι οι πρόσκοποι και φύγαμε. Μετά κατεβήκαμε στην επόμενη στάση που ήταν στο άγαλμα του Σολομού. Απο εκεί πήραμε το λεωφορείο προς την Αγία Βαρβάρα.

Όταν φτάσαμε στο σχολέιο περιμέναμε τα λυκόπουλα που θα έφερναν μαζί τους και τις βαλίτσες μας. Τα λυκόπουλα όταν εφτάσαν τους βοηθήσαμε να κατεβάσουν τις τσάντες μας. Οί υπεύθηνοι μας που ήταν βαθμοφόροι μας είπαν πως εάν σταματούσε η βροχή θα πηγαίνουμε πορεία άλλα δεν στάματησε. Έτσι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ιδέα και να κάνουν τα πράγματα που θα έκαναν την Κυριακή, δηλαδή παιχνίδια και το βράδυ Campfire!

Την Κυριακή το πρωί ξυπνήσαμε και η ενωμοτία υπηρέσιας μας ετοίμασε πρωινό. Ο Αρχηγός μας ανακοίνωσε πως αφού δεν έβρεχε θα κάνουμε την πορεία άλλα την μισή γιατί δεν είχαμε χρόνο. Οι τέσσερις ενωμοτίες χωρίστικαν και ξεκίνησαν. Γύρω στις 2 έπρεπε να γυρίσουμε για να πάμε πίσω Λευκώσια και έτσι έγινε, πήγαμε πίσω στο σχολείο και μπήκαμε στο λεωφορείο για Λευκώσια!

Πάνθηρες

 
Διήμερο Ανιχνευτών στον Καλοπαναγιώτη
09/01/2012

Το δεύτερο διήμερο της φετινής ανιχνευτικής διεξάχθηκε κατά τις 19-20 Νοεμβρίου του 2011, στις 9:15 όπου όλοι οι λαμπροί ανιχνευτές του 71ου συναντήθηκαν στον σταθμό στο άνοιγμα του Κολοκάση με σακίδια, στολή και παπούτσια πορείας. ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ!!!

Περισσότερα: Διήμερο Ανιχνευτών στον Καλοπαναγιώτη
 
Από την άκρη της γης ξεκινήσαμε...

Με μια συμμετοχή περίπου 40,000 Προσκόπων από όλες τις άκρες της γης, αριθμό ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, διεξήχθη το 22o Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι στο χωριό Rinkaby της Σουηδίας από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου 2011.

Περισσότερα: Από την άκρη της γης ξεκινήσαμε...
 
Και Το Όνομα Αυτού Γρηγόρης Αυξεντίου

Γρηγόρη Αυξεντίου αποφάσισαν να ονομάσουν τον Όμιλο οι Ανιχνευτές, για τη χρονιά 2011 - 2012. Μετά από πολλή σκέψη στο χτεσινό διήμερο, το όνομα του Κύπριου Εθνομάρτυρα θεωρήθηκε ως το πιο κατάλληλο για να αντιπροσωπεύσει τον φετινό Όμιλο.

Πρώτος του Ομίλου η Αυγή Κολλακίδου, αφού έλαβε την ψήφο των πλείστων Ανιχνευτών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δεύτερος του Ομίλου η Λήδα Παπαδοπούλου, αφού έλαβε την ψήφο της… Αυγής.

Περισσότερα: Και Το Όνομα Αυτού Γρηγόρης Αυξεντίου
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
DSC00362.jpg
n680505338_2118898_8900.jpg
DSC03472.jpg
n535660308_1536081_1858.jpg
n680505338_2118898_8900.jpg