71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Νέα Κοινότητας
Καρναβάλι
Συντάχθηκε απο τον/την Ελένη Κουρσάρη   
07/04/2013

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Αυτό το Σάββατο στο πρόγραμμα των ανιχνευτών ήταν η εκπαίδευση Α’ Βοηθειών απο τους υπαρχηγούς τις κοινότητας μας. Μέτα απο τις αναφορές σχετικά με το πως να ετοιμάζουμε ένα κουτί Α’ Βοηθειών σύμφωνα με την χρήση του, όλοι οι ανιχνευτές αξιολογήθηκαν πάνω σε διάφορα τραύματα και τον τρόπο περίθαλψής τους. Κάποια από αυτά ήταν η εσωτερική αιμορραγία, εξάρθρωση και ρινορραγία. Τελειώνοντας, ακολούθησε ένα παιχνίδι που είχε άμεση σχέση με Ά Βοήθειες και τρόπου μεταφοράς τραυματία.

Λόγο της καρναβαλίστηκης παρέλασης που θα λαμβάναμε μέρος την Κυριακή, αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε στο σύστημα. Έχωντας χαλαρώσει με ένα παιχνίδι καλαθόσφαιρας και βοηθώντας στις τελικές προετοιμασίες των κουστουμιών για το αυριάνο γλέντι, αρχίσαμε να ψήνουμε το καθιερωμένο φαγητό κάθε διημέρου, τα σουβλάκια!!! Τα τραγούδια γύρω από την φωτιά ανέβασε την διάθεση μας.

Τη Κυριακή, αφού ξυπνήσαμε ετοιμάσαμε τα υλικά για τη παρέλαση του δήμου Αγλαντζιάς όπου θα λαμβάναμε μέρος με άλλα δύο συστήματα, 293 Μακεδονίτισσας και 283 Γερίου. Λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι μαζευτήκαμε στο σύστημα για αναχώρηση με το λεωφορείο για να πάμε στο καρναβάλι. Φτάνοντας φορέσαμε τις χρωματιστές μας στολές που είχαν θέμα ‘Pac-man’ (φράουλες, σταφύλια, μήλα, μπόμπες, τελείες, pacman, φαντασματάκια) και ξεκινήσαμε να χορεύουμε στις χαρούμενες μελωδίες του καρναβαλιού. Ήταν μια μέρα με πολλές εκπλήξεις και διασκέδαση.

 

 
Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών
Συντάχθηκε απο τον/την Νικόλας Τσαγγαρίδης   
07/04/2013

Αγαπητό ημερολόγιο,

Σήμερα στο σύστημα κάναμε ένα μικρό περίπατο προς στο γραμμικό πάρκο. Στη πορεία κάναμε εκπαίδευση πάνω στις Ά Βοήθειες με βάσει διαφόρων σεναρίων-ατυχημάτων που μπορεί να συμβούν μέσα σε μία πόλη. Ο κάθε ανιχνευτής είχε ένα ρόλο στην εκπαίδευση, σαν θύμα ή σαν Ά Βοηθός, ο κάθε ανιχνευτής έκανε ένα ατύχημα π.χ. δαγκωματιά από σκύλο. Βέβαια όλοι πήραν τον ρόλο τους πολύ σοβαρά και κατά την διάρκεια της πορείας άκουγες κάποιον να φωνάζει βοήθεια!

Όταν φτάσαμε στο γραμμικό έγινε ενημέρωση και πρόταση ιδεών στην διεκπεραίωση των απαιτήσεων των ανιχνευτών όπου χρειαζόμαστε για να γίνουμε πρόσκοποι Δημοκρατίας. Όταν επιστρέψαμε στο σύστημα συνεχίσαμε την εκπαίδευση μας με τα σενάρια Ά Βοηθειών. Το Σάββατο αυτό είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος Ά Βοηθειών.

 
Διήμερο Κοινότητας στο Λυθροδόντα
Συντάχθηκε απο τον/την Ελένη Κουρσάρη   

Αγαπητό ημερολόγιο, δεν θα φανταστείς τι καταφέραμε να κάνουμε αυτό το διήμερο με τους ανιχνευτές. Ήταν κατι πολύ διαφορετικό απο τις άλλες φορές, αλλά όπως πάντα περάσαμε αξέχαστες στιγμές. Σαν ένα διήμερο πορείας όλοι μας μαζευτήκαμε πρωί πρωί, πλήρως προετοιμασμένοι, με σακίδιο χάρτες και πυξίδες για να πάμε στα βουνά του Λυθροδόντα.

Φτάνοντας, χωριστήκαμε σε τρείς ομάδες με ονομασίες απο σπάνια, ξεχασμένα ζώα τα οποία θεάθηκαν στην γύρω περιοχή για τελευταία φορά το 2006. Έτσι άρχισε το διήμερο μας. Αφού όλοι μας γνωρίζαμε τα περίπλοκα θέματα του χάρτη, αυτή η πορεία ήταν διαφορετική, με κάθε ομάδα να προσπαθεί να φτάσει στο επόμενο σημείο πιο γρήγορα. Ομώς ο στόχος μας ήταν να δεθούμε σαν ομάδα και να εξασκήσουμε τις προσκοπικές μας γνώσεις, που το καταφέραμε.

Το βράδυ, μετά από τη νυχτερινή πορεία, καθίσαμε γύρω από τη φώτια και απολαύσαμε τα σουβλάκια που εμείς είχαμε ψήσει. Ητάν ένα κρύο βράδι, άλλα μια καινούρια μέρα μας περίμενε με πολλή πολλή διασκέδαση και εκπλήξεις.

Το πρωί της Κυριακής, έστω κουρασμένοι από την προηγούμενη μέρα, συνεχίσαμε την πορεία μας. Μέσα από τα βουνά του Όξη ήταν δύσκολο να προσανατολιστούμε αφού όλα φένονταν όμοια. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να ξεφύγουμε από τα βουνά που μας περιτριγύριζαν με μεγάλη ευκολία.

Το διήμερο μας κόντευε να τελείωσει, όλοι οι ανιχνευτές ήταν εξαντλημένοι από το περπάτημα. Όμως δεν ήθελε κανένας να φύγει από το δροσερό αεράκι του βουνού που μας έφτιαχνε την διάθεση. Κέρδισαμε πολλά απο αυτή την εμπειρία που μας δόθηκε. Αυτό το διήμερο στο Λυθροδόντα θα μείνει αξέχαστο σε όλους.

 
Ημερολόγιο 17/11/2012
Συντάχθηκε απο τον/την Άννα   
Το Σάββατο 17 του Νοέμβρη είχαμε ένα χαλαρό αλλα και δραστήριο πρόγραμμα,μέτα απο την έπαρση της σημαίας, βγηκαμε έξω για ένα διαγωνιστικό παιχνίδι Softball!! Το παιχνίδι παίχτηκε ανά ομίλους. Όλοι πήραν τις θέσεις τους και ξεκίνησαμε. Μέτα από μία ώρα ψυχαγωγίας και διασκέδασης, είχε βγει ο νικητής! Ο όμιλος Διόνυσος πήρε την πρώτη θέση, δεύτερη θέση πήρε ο όμιλος Άρτεμης και την τρίτη θέση πήρε ο όμιλος Δίας. Μέτα μαζευτήκαμε όλοι μέσα στην κοινότητα μας για να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε για το διήμερο μας στον Λυθροδόντα!
 
Ημερολόγιο 06/10/2012
Συντάχθηκε απο τον/την Δανάη Στυλιανού   

Σήμερα ξεκίνησε το πρόγραμμα μας με καθαρισμό και σιγύρισμα της κουζίνας και της κοινότητας. Μετά αρχίσαμε να βρίσκουμε ιδέες για τα σκετσάκι που θα κάνουμε στο εναρκτήριο CAMP FIRE στις  20 Οκτωβρίου. Τελικά καταλήξαμε να κάνουμε κάτι σαν ¨πατάτες αντίναχτες¨  για να σατιρίζουμε πράγματα που γίνονται στο Προκόπειο. Μετά κάναμε κλήρωση αν θα παίξουμε επιτραπέζια ή softball. Στο τέλος χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και παίξαμε softball. Όταν τελειώσαμε το παιχνίδι μας πήγαμε πίσω στην κοινότητα να συνεχίσουμε την προετοιμασία . Χωριστήκαμε σε ομάδες με πράγματα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας για το CAMP FIRE. Μέτα σκεφτήκαμε λίγο το σενάριο και κανονίσαμε την επόμενη συνάντηση.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL