71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η ιστορία μας - Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο PDF Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρων
Η ιστορία μας
Μάξιμος Κουρσουμπάς
Η Ίδρυση του 71ου
Ένα σπουδαίο 71ο
Κρίση και Παρακμή
Αναδριοργάνωση
Από την παράγκα στο οίκημα
Επιστροφή στις επιτυχίες
Επανάπαυση στις δάφνες
Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο
Ένα ανανεωμένο 71ο ανεπιτίθεται
'Εκδοση Εφημερίδας
Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994
Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995
Εκδρομή στην Γερμανία - 1996
Όλες οι σελίδες

Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο

Πολύ πριν το 1987, εντάχθηκε η πρώτη κοπέλα στο 71ο Σύστημα. Ήταν η Όλγα Μαρουδιά που το 1970 ανάλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Αγέλης. Στα 1970 βέβαια, η Όλγα είχε να αντιμετωπίσει αρκετές αντιδράσεις αλλά και το κουτσομπολιό της γειτονιάς αφού "τι γύρευε μια κοπέλα μέσα σε τόσους αρσενικούς». Παρ' όλα αυτά δεν το' βαλε κάτω και παρέμεινε στο Σύστημα για 4 χρόνια και αποχώρησε μόνο όταν έφυγε για σπουδές. Έφτασε μάλιστα να εκτελεί και καθήκοντα Αρχηγού Αγέλης σε μεγάλα διαστήματα.

Πέρασε αρκετός καιρός μέχρι να επανεμφανιστούν κοπέλες και συγκεκριμένα μέχρι το 1980. Από τότε άρχισαν σταδιακά να πυκνώνουν στις τάξεις των βαθμοφόρων του Συστήματος αφού γίνονταν δεκτές μόνο ως βαθμοφόροι μιας και το Σύστημα δεν ήταν μικτό. Αρκετές από αυτές εξελίχτηκαν σε σημαντικές βαθμοφόρους όπως η Σόφη Σαζείδου, οι Τούλα Στυλιανού και η Έλενα Λογίδου που έφτασαν μέχρι τον βαθμό Αρχηγού Αγέλης.

Οι πραγματικές βάσεις για μικτό Προσκοπισμό, μπήκαν μόλις το 1987 όταν έγιναν δεκτά τα πρώτα κορίτσια στην Αγέλη των Λυκοπούλων. Ανάμεσα σ' αυτά ήταν οι Δέσπω Σκουρίδου, η Ξένια Γιωργαλλή, η Χριστίνα Σταύρου, η Σοφία Σεβαστίδου, η Αρτεμις Πίπα και η Ελίζα Στυλιανίδου. Μεγαλώνοντας τα κορίτσια αυτά μπήκαν το 1989 και στην Ομάδα των Προσκόπων. Τον ίδιο χρόνο έγιναν δεκτά τα πρώτα δυο κορίτσια στην Κοινότητα των Ανιχνευτών χωρίς όμως επιτυχία αφού υπήρξαν αντιδράσεις από τους «συντηρητικούς» βαθμοφόρους και Ανιχνευτές. Το τελευταίο κάστρο, η Κοινότητα, έπεσε όμως τον επόμενο χρόνο όταν τα κορίτσια μπήκαν δυναμικά.

Σήμερα όλα τα κορίτσια εδραιώθηκαν πλήρως σ' όλα τα τμήματα. Αρκετά απ' αυτά κατέχουν θέσεις Πρώτων ή Ενωμοταρχών. Το 1993 το 71ο Σύστημα απόκτησε και τις πρώτες Προσκοπίνες Δημοκρατίας!