71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η ιστορία μας - Επανάπαυση στις δάφνες PDF Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρων
Η ιστορία μας
Μάξιμος Κουρσουμπάς
Η Ίδρυση του 71ου
Ένα σπουδαίο 71ο
Κρίση και Παρακμή
Αναδριοργάνωση
Από την παράγκα στο οίκημα
Επιστροφή στις επιτυχίες
Επανάπαυση στις δάφνες
Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο
Ένα ανανεωμένο 71ο ανεπιτίθεται
'Εκδοση Εφημερίδας
Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994
Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995
Εκδρομή στην Γερμανία - 1996
Όλες οι σελίδες

Επανάπαυση στις δάφνες

Ο Γ. Βασιλειάδης αναχώρησε στο εξωτερικό το 1984 και την θέση του πήρε ο Μίσιος Σεβαστίδης, ένας παλιός βαθμοφόρος του Συστήματος. Το Σύστημα αριθμούσε τότε στα 150 περίπου μέλη, ενώ υπήρχε πληθώρα βαθμοφόρων. Παρ' όλα αυτά η έλλειψη προγραμματισμού και η επανάπαυση στις επιτυχίες έφεραν σταδιακά τα προβλήματα. Σε ατομικό διαγωνισμό που έγινε το 1985 μεταξύ των Προσκόπων της 71ης Ομάδας, καλύτερος Πρόσκοπος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Κακούρης με δεύτερο τον Μιχάλη Τσαγγαρίδη και οι δυο ενωμοτάρχες. Το 1985 ο Μ. Σεβαστίδης παραιτήθηκε και την αρχηγία του 71ου Συστήματος και ανάλαβε ο Λάκης Ελισσαίου, μέχρι τότε Αρχηγός Ομάδας. Στο μεταξύ οι ικανοί βαθμοφόροι όλο και λιγόστευαν χωρίς να ξεπηδούν καινούργιοι μέσα από το Σύστημα.

Η χρονιά 1986-87 κάθε άλλο παρά άσχημη ήταν. Η Αγέλη των Λυκοπούλων που πέρασε δύσκολες μέρες στο διάστημα 1984-86 ένιωσε περισσότερη σιγουριά στα χέρια της Σόφης Σαζεϊδου που επανήλθε στο Σύστημα μετά από μακράν απουσία λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Η Κοινότητα των Ανιχνευτών αναδιοργανώθηκε και ξαναπόκτησε τον ενθουσιασμό της χάρη στον Υπαρχηγό Λούκα Γρηγορά. Η Ομάδα των Προσκόπων μετά από μερικές φτωχές χρονιές που μόνο ζημιά αποδείχτηκαν, είχαν επιτέλους μια πλούσια χρονιά χάρη στη ζωντάνια του νεαρού τότε Αρχηγού Ντίνου Λογίδη. Η Ομάδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τις δράσεις της στα Καμπιά, στα Πλατάνια, στα Σπήλια, στον Άγιο Ηρακλείδιο, τον Κόρνο και αλλού. Το Μάη του 1987 έγινε και μεγάλη Προσκοπική πυρά στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Εργασίας και τέλεσε τα εγκαίνια του οικήματος του 71 ου Σ.Π.Κ.

Με μια ιδιαιτερότητα ξεκίνησε η Προσκοπική χρονιά 1987-88 για το 71ον Σύστημα. Έγιναν δεκτά τα πρώτα κορίτσια στην Αγέλη των Λυκοπούλων και έτσι το Σύστημα έγινε μικτό.

Το 1989 ο Βάσος Βασιλείου διαδέχθηκε το Λ. Ελισσσαίου στην αρχηγία του 71ου. Την άνοιξη του 1990 γιορτάστηκαν κάπως καθυστερημένα τα 30 χρόνια του 71ου Συστήματος από την επίσημη ίδρυση του με μια πολυέξοδη Προσκοτυκή Πυρά. Η σοβαρή έλλειψη βαθμοφόρων άρχισε να γίνεται όλο και πιο έκδηλη χρόνο με το χρόνο. Το Σεπτέμβρη του 1990 επέστρεψε από την Αγγλία ο Ν. Λογίδης που απάμβλυνε κάπως το πρόβλημα αφού ανάλαβε Αρχηγός τόσο της Ομάδας όσο και της Κοινότητας. Αρχηγός στην Αγέλη ήταν η Τούλα Στυλιανού. Οι λιγοστοί βαθμοφόροι χρειάστηκαν να υπερβάλλουν εαυτούς για να έχει το 71ον μια καλή χρονιά. Στην Ομάδα, καλύτερος Πρόσκοπος της χρονιά αναδείχτηκε με τις ψήφους των συμπροσκόπων του ο Δώρος Δημητριάδης, ενώ διοργανώθηκε μετά από πολλά χρόνια διήμερος διαγωνισμός ενωμοτιών της 71ης Ομάδας με νικήτρια την ενωμοτία των ΣΚΟΡΠΙΩΝ. Ότι δεν έγινε το 1990, έγινε στο ξεκίνημα της Προσκοπικής χρονιάς 1991-92. Η Τούλα Στυλιανού έχοντας αποκτήσει και δεύτερο παιδάκι αναγκάστηκε να θέσει τέρμα στην προσκοπική της καριέρα. Ένας δύο άλλοι βαθμοφόροι αποχώρησαν για διάφορους λόγους. Και εντελώς απροσδόκητα παραιτήθηκε λίγες βδομάδες μετά την έναρξη της χρονιάς ο Αρχηγός Συστήματος Βάσος Βασιλείου. Παρέμειναν έτσι μόνο 4 βαθμοφόροι. Το Σύστημα κλονίστηκε για άλλη μια φορά....

Κάτω από τις κρίσιμες περιστάσεις νέος Αρχηγός Συστήματος ανάλαβε ο Ντίνος Λογίδης, του οποίου η ηλικία ήταν κάτω του επιτρεπτού ορίου. Στις δύσκολες στιγμές έτρεξαν να βοηθήσουν 2-3 παλιά μέλη νεαρής ηλικίας και έτσι το Σύστημα ανασυντάσσοντας όλες του τις δυνάμεις κατάφερε κα πάλι όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να σταθεί με αξιοπρέπεια μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Στο τέλος της χρονιάς οι Ανιχνευτές επεφύλαξαν ένα ξεχωριστό φινάλε αφού διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία 10μερη «ιπτάμενη» κατασκήνωση που ξεκίνησε από το Τρόοδος και κατέληξε στην παραθαλάσσια περιοχή κοντά στο "Ποταμό του Λιοπετρίου". Στον 2ο ετήσιο διήμερο διαγωνισμό ενωμοτιών νικήτρια η ενωμοτία ΑΓΡΙΝΩΝ, ενώ στον 1ο ετήσιο διαγωνισμό ομίλων της 71ης Κοινότητας νικητής ο όμιλος ΑΙΑΝΤΑΣ.