71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η ιστορία μας - Επιστροφή στις επιτυχίες PDF Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρων
Η ιστορία μας
Μάξιμος Κουρσουμπάς
Η Ίδρυση του 71ου
Ένα σπουδαίο 71ο
Κρίση και Παρακμή
Αναδριοργάνωση
Από την παράγκα στο οίκημα
Επιστροφή στις επιτυχίες
Επανάπαυση στις δάφνες
Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο
Ένα ανανεωμένο 71ο ανεπιτίθεται
'Εκδοση Εφημερίδας
Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994
Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995
Εκδρομή στην Γερμανία - 1996
Όλες οι σελίδες

Επιστροφή στις επιτυχίες 

Οι προσπάθειες για να ορθοποδήσει το Σύστημα και να επανέλθει σε ψηλά επίπεδα κράτησαν 3-4 χρόνια. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν έμπειροι Αρχηγοί. Το βάρος έπεσε στους ώμους νεαρών κυρίως υπαρχηγών και βοηθών καθώς επίσης και ενωμοταρχών. Ευτυχώς για το 71ον ΣΠΚ οι νεαροί βαθμοφόροι όπως ο Βάσος Βασιλείου και ο Κώστας Κολακκίδης αλλά και οι δυναμικοί τότε ενωμοτάρχες όπως ο Γιάννης Μηνά και ο Άκης Μάρκου κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Στο μεταξύ το Σύστημα άρχισε να αποκτά και τους Αρχηγούς που του έλειπαν. Ο Γιώργος Βασιλειάδης αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή ως Αρχηγός Ομάδας λόγω απειρίας, έγινε στη συνέχεια ένας από τους καλύτερους Αρχηγούς Αγέλης. Ο Πέτρος Παπαπέτρου ανάλαβε το 1978 την Ομάδα των Προσκόπων.

Το Μάη του 1979 τυο 71ον Σύστημα επανεμφανίστηκε στον επαρχιακό διαγωνισμό επίλεκτων ενωμοτιών με την ενωμοτία ΕΛΑΦΙΩΝ. Τα ΕΛΑΦΙΑ με ενωμοτάρχη τον Γ. Μηνά και υπενωμοτάρχη τον Α. Μάρκου κατέλαβαν τελικά την τιμητική 4η θέση. Σε ατομικό διαγωνισμό μεταξύ των Προσκόπων της 71ης Ομάδας τον τίτλο του 'καλύτερου προσκόπου της χρονιάς" μοιράστηκαν ο ενωμοτάρχης Μ. Γρηγορίου και ο Ν. Λογίδης.

Τον επόμενο χρόνο, στο 10ο Παγκύπριο διαγωνισμό επίλεκτων ενωμοτιών και ομίλων, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ένας όμιλος από το 71ο, ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ. Ο ΑΧΙΛΕΑΣ με πρώτο τον Α. Μάρκου τερμάτισε τελικά στην 5η θέση. Η Κοινότητα των Ανιχνευτών, είχε επανιδρυθεί το 1979 με Αρχηγό τον Σώτο Παναγίδη και 16 συνολικά μέλη. Οι τότε Ανιχνευτές ήταν ιδιαίτερα ζωντανοί και ... "επαναστάστες" με αποτέλεσμα να συγκρούονται τακτικά με τον Αρχηγό τους αλλά και τον Αρχηγό Συστήματος Κ. Κυριάκου. Όποτε το Σύστημα ένιωθε δυνατό και ήθελε να δώσει νέα μηνύματα διοργάνωνε μεγάλη Προσκοπική Πυρά. 'Ετσι έγινε και το Μάη του 1981. Ετοιμάστηκαν τότε πολλές κατασκευές που παρουσιάστηκαν στο κοινό πριν την έναρξη του καλλιτεχνικού μέρους του προγράμματος. Έγινε επίσης επίδειξη σηματοδοσίας.