71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η ιστορία μας - Από την παράγκα στο οίκημα PDF Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρων
Η ιστορία μας
Μάξιμος Κουρσουμπάς
Η Ίδρυση του 71ου
Ένα σπουδαίο 71ο
Κρίση και Παρακμή
Αναδριοργάνωση
Από την παράγκα στο οίκημα
Επιστροφή στις επιτυχίες
Επανάπαυση στις δάφνες
Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο
Ένα ανανεωμένο 71ο ανεπιτίθεται
'Εκδοση Εφημερίδας
Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994
Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995
Εκδρομή στην Γερμανία - 1996
Όλες οι σελίδες

Από την παράγκα στο οίκημα

Όταν το 1959 ιδρύθηκε το 71ο Σύστημα, δεν είχε κάποιο δικό του χώρο. Δεν υπήρχαν βέβαια ούτε και τα λεφτά. Στην περιοχή του Σοπάζ βρέθηκαν πεταμένα μερικά τσίγκινα κομμάτια παράγκας. Με τα κομμάτια αυτά φτιάχτηκε το Πρώτο ... σπίτι για τους προσκόπους του Καϊμακλίου, στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται σήμερα το οίκημα του 71ου.

Η παράγκα διατηρήθηκε για 16 περίπου χρόνια με κάποιες επιδιορθώσεις και αρκετό βάψιμο. Ιδιαίτερα το 1971, οι Πρόσκοποι του Συστήματος αφιέρωσαν δυο συνεχόμενα Σάββατα για γενική επιδιόρθωση. ... Η παράγκα όμως ήταν μικρή για να χωρέσει το φιλόδοξο 71ον Σ.Π.Κ. και έτσι άρχισαν οι προσπάθειες για συλλογή χρημάτων για ανέγερση οικήματος. Οι προσπάθειες κράτησαν 5 χρόνια! Μεσολάβησε βέβαια και η εισβολή. Το 1975 πάρθηκε τελικά η μεγάλη απόφαση. Η ρομαντική παράγκα κατεδαφίστηκε και άρχισε το κτίσιμο του οικήματος.

Αυτό που κτίστηκε βέβαια το 1976 ήταν μόλις το μισό του σημερινού κτιρίου. Αφού βελτιώθηκε αισθητά στη συνέχεια (1979-83) χάρη κυρίως στις φιλότιμες προσπάθειες των τότε μελών της επιτροπής του Συστήματος, παρέμεινε στις ίδιες περίπου διαστάσεις μέχρι το 1986. Τότε έγινε η επέκταση του οικήματος και κτίστηκαν δυο νέες αίθουσες όπου στεγάστηκε η Αγέλη των Λυκοπούλων. Τον Μάη του 1987 έγιναν μάλιστα από τον Υπουργό Εργασίας Α. Μουσιούττα, τα εγκαίνια του ολοκληρωμένου κτιρίου.

Μόνο που στη συνέχεια αποδείκτηκε ότι το οίκημα δεν ήταν πράγματι ολοκληρωμένο. Η απουσία μιας ασφαλισμένης αποθήκης αποδείκτηκε σημαντική ... λεπτομέρεια. Ετσι το καλοκαίρι του 1992 κτίστηκε και η ευρύχωρη αποθήκη, έτσι που το οίκημα του 71ου Συστήματος να εξυπηρετεί πλήρως τα μέλη του.