71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η ιστορία μας - Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995 PDF Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρων
Η ιστορία μας
Μάξιμος Κουρσουμπάς
Η Ίδρυση του 71ου
Ένα σπουδαίο 71ο
Κρίση και Παρακμή
Αναδριοργάνωση
Από την παράγκα στο οίκημα
Επιστροφή στις επιτυχίες
Επανάπαυση στις δάφνες
Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο
Ένα ανανεωμένο 71ο ανεπιτίθεται
'Εκδοση Εφημερίδας
Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994
Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995
Εκδρομή στην Γερμανία - 1996
Όλες οι σελίδες

Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995

Αξέχαστη θα μείνει στους 130 εκδρομείς η επίσκεψη στο Ισραήλ. Η κρουαζιέρα στους Αγίους Τόπους οργανώθηκε από το 71ο από τις 11 ως τις 13 Νοεμβρίου.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου όλοι σχεδόν οι εκδρομείς συγκεντρώθηκαν στο Σύστημα. Απ' εκεί μετέβησαν με λεωφορεία στο λιμάνι Λεμεσού.. Γύρω στις 530μμ επιβιβαστήκαν στο κρουαζιερόπλοιο. Καλό το πλοίο, όμως οι καμπίνες του πολύ μικρές. Τώρα βέβαια ποιος ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις καμπίνες αφού ελάχιστα . . . μείναμε μέσα. Πλούσιο ήταν το δείπνο ενώ αμέσως μετά σύσσωμα οι εκδρομείς παρακολούθησαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Και όταν άρχισαν τα τσιφτετέλια τότε. . . το 71ο κατέκλισε την πίστα! Ο χορός κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Κυριακή χαράματα το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Χάιφα. Λίγο αργότερα 3 λεωφορεία γεμάτα 71 άρχιζαν την περιήγηση. Πρώτος σταθμός η Βηθλεέμ όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Εκεί έγινε προσκύνημα. Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ Ο ναός της Ανάστασης, ο Τάφος του Χριστού και ο Γολγοθάς έκαναν όλους τους εκδρομείς να νιώσουν ιδιαίτερη συγκίνηση. Προσκύνημα έγινε και στον τάφο της Παναγίας. Μετά από δυόμιση ώρες ταξίδι τα λεωφορεία επέστρεψαν πίσω στο λιμάνι. Ευχαριστημένοι αλλά και κουρασμένοι πήγαμε όλοι για δείπνο. Κουρασμένοι βέβαια μπορεί, αλλά οι πλείστοι λίγο αργότερα ήταν και πάλι στη πίστα για περισσότερο ξεφάντωμα!

Δευτέρα πρωί το πλοίο έμπαινε πια στο λιμάνι της Λεμεσού. Το τέλος του ταξιδιού μας ήταν πια γεγονός. Άλλη μια μεγάλη δράση πέρασε στις σελίδες της Ιστορίας του 7Ιου Συστήματος με χρυσά γράμματα.

Ο καλός καιρός αλλά και η ήρεμη θάλασσα στάθηκαν σύμμαχοι στην επιτυχία της κρουαζιέρας μας. Σε αντίθεση με την Κύπρο στο Ισραήλ επικρατούσε καλοκαιρία.. Εντύπωση μας προκάλεσε το πόσο σύγχρονη χώρα είναι το Ισραήλ Η καθαριότητα ήταν επίσης καλή τουλάχιστο σε σχέση με αυτό που αναμέναμε να βρούμε. Εξαιρετικό ήταν ακόμη το πολεοδομικό σύστημα των πόλεων. Να μην ξεχνούμε βέβαια και το πένθος στο οποίο ήταν βυθισμένο το Ισραήλ λόγω της πρόσφατης δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας Ραπίν. Το πένθος βέβαια δεν ήταν και τόσο έκδηλο στις τουριστικές περιοχές.