71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η ιστορία μας - Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994 PDF Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρων
Η ιστορία μας
Μάξιμος Κουρσουμπάς
Η Ίδρυση του 71ου
Ένα σπουδαίο 71ο
Κρίση και Παρακμή
Αναδριοργάνωση
Από την παράγκα στο οίκημα
Επιστροφή στις επιτυχίες
Επανάπαυση στις δάφνες
Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο
Ένα ανανεωμένο 71ο ανεπιτίθεται
'Εκδοση Εφημερίδας
Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994
Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995
Εκδρομή στην Γερμανία - 1996
Όλες οι σελίδες

Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994

Χρειάστηκαν 34 τόσα χρόνια για να εκδράμει στο εξωτερικό το 71ον Σύστημα Καϊμακλίου και συγκεκριμένα από το 1960 όταν 20 περίπου Πρόσκοποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα. Και μια και είπε να ξαναταξιδέψει το έκανε με την ψυχή του, αφού η κρουαζιέρα στην Αίγυπτο μπορεί να χαρακτηριστεί με μια λέξη μόνο: Επιτυχία!

Η "καλή μέρα" φάνηκε από το πρωί. Όταν θέταμε σαν στόχο τον αριθμό συμμετοχής 35 άτομα κανένας δεν περίμενε ότι τελικά η αποστολή μας θα έφτανε τα 87 άτομα. Απ' αυτά, τα 34 ήταν μέλη του Συστήματος ενώ τα υπόλοιπα ήταν γονείς, παλαιοί πρόσκοποι και φιλοπρόσκοποι. Στις 4 Νοεμβρίου 1994 λοιπόν στις 2.15 μ.μ. δυο λεωφορεία έφευγαν από το Καϊμακλί για το λιμάνι της Λεμεσού. Γύρω στις 6.00 μ.μ. το πλοίο, Βικτώρια, έφευγε. Η ιστορική έξοδος του 71ου άρχιζε.

Στο πλοίο τώρα όλα έμοιαζαν με φεστιβάλ! Από το εξαιρετικό δείπνο μέχρι το γλέντι που ακολούθησε, η αποστολή μας έδωσε δυναμικά το παρόν της. Δεν έλειψε κανένας, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν μέχρι πρωίας. Το Σάββατο φθάσαμε στην Αίγυπτο, στο Πορτ-Σάιντ. Ντυμένοι με ειδική στολή σι Πρόσκοποι μας με όλους τους συνοδούς τους μπήκαν στα λεωφορεία τους για την περιήγηση. Πρώτος σταθμός το Μουσείο του Καΐρου όπου μας εντυπωσίασαν οι μούμιες αλλά και το περίεργο βάζο που άλλαζε όψη όταν υπήρχε φωτισμός. Πολλές ήταν οι πληροφορίες που μας έδωσε ο Έλληνας ξεναγός μας, ο Παναγιώτης. Δείχνοντας την πειθαρχία τους αλλά και με βοήθεια τα κίτρινα καπελάκια οι πρόσκοποι μας πέρασαν από το γεμάτο κόσμο Μουσείο χωρίς κανένα πρόβλημα. Επόμενος σταθμός οι περίφημες πυραμίδες και η Σφίγγα. Εντυπωσιακά πράγματι αρχαιολογικά μνημεία. Κάποιοι από μας δοκίμασαν και την "καβάλα" στις καμήλες ενώ δεν έλειψαν και οι πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες Μετά τις πυραμίδες σειρά είχε το εργοστάσιο κατασκευής παπύρων. Στη διάρκεια της διαδρομής με τα λεωφορεία είδαμε αρκετά που μας έκαναν εντύπωση όπως ο πλούτος των παλατιών και των τζαμιών αλλά όμως και η τρομερή φτώχεια πολλών συνοικιών. Αργά το βράδι κατακουρασμένοι αλλά και ευχαριστημένοι επιστρέψαμε στο πλοίο μας.

Αρκετοί ήταν αυτοί που άντεξαν και στο δεύτερο γλέντι στο πλοίο, πρώτα και καλύτερα τα Λυκόπουλα ενώ κάποιοι μεγαλύτεροι (γονείς και βαθμοφόροι) αφού δυσκολεύονταν να ... κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά, προτίμησαν το κρεβάτι. Αργά το βράδυ άρχισε η θάλασσα να μας κουνάει. Το ταρακούνημα συνεχίστηκε μέχρι την άφιξη μας στο λιμάνι της Λεμεσού. Αυτοί που συμμετείχαν σίγουρα επέστρεφαν με ωραίες αναμνήσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που ρωτούσαν: "Πότε Θα γίνει η επόμενη κρουαζιέρα" αλλά και αυτοί που εισηγούνταν: "Στην επόμενη να πάμε πιο μακριά". Το ισχυρό πλέον 71ο Σύστημα με τα δυναμικά του μέλη, την συμπαράσταση των γονιών και των πολλών του φίλων, μπορεί όχι μόνο να κάνει όνειρα αλλά και να τα πραγματοποιεί! Ραντεβού στην επόμενη κρουαζιέρα λοιπόν!