71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η ιστορία μας - 'Εκδοση Εφημερίδας PDF Εκτύπωση
Ευρετήριο Άρθρων
Η ιστορία μας
Μάξιμος Κουρσουμπάς
Η Ίδρυση του 71ου
Ένα σπουδαίο 71ο
Κρίση και Παρακμή
Αναδριοργάνωση
Από την παράγκα στο οίκημα
Επιστροφή στις επιτυχίες
Επανάπαυση στις δάφνες
Οι πρώτες κοπέλες στο 71ο
Ένα ανανεωμένο 71ο ανεπιτίθεται
'Εκδοση Εφημερίδας
Ιστορική έξοδος στην Αίγυπτο - 1994
Αξέχαστη εκδρομή στο Ισραήλ - 1995
Εκδρομή στην Γερμανία - 1996
Όλες οι σελίδες

'Εκδοση Εφημερίδας

Μια ξεχωριστή νότα στα ιστορικά του Συστήματος έδωσαν σι διάφορες εκδόσεις εφημερίδων. Δυο από τις τρεις εφημερίδες που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα είχαν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τους έδινε μια μοναδικότητα στο χώρο του κυπριακού Προσκοπισμού:

Εκδόθηκαν από μικρές ομάδες μελών του Συστήματος σι οποίες ήταν ανεξάρτητες και δεν ελέγχονταν από το Σύστημα! Ασκούσανε μάλιστα έντονη κριτική όταν το θεωρούσαν αναγκαίο.

Οι πρώτες προσπάθειες για έκδοση εφημερίδας έγιναν στις αρχές του 1986. Τρεις νεαροί βαθμοφόροι (Λ. Γρηγοράς, Α. Αλεξάνδρου, Ν. Λογίδης) κυκλοφόρησαν τότε την εφημερίδα “ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΓΕΡΟΣ’. Σε μια εποχή όμως που η διαφάνεια δεν ήταν ακόμα στη ... μόδα ένα έντυπο που έβγαζε στη φόρα κάποια απόρρητα, έπρεπε να απαγορευτεί. Η εφημερίδα σταμάτησε μετά από έκδοση δύο μόνο φύλλων.

Το 1990, οι νέες προσπάθειες αποδείχτηκαν πολύ πιο επιτυχημένες. Ο Ν. Λογίδης σχημάτισε αυτή τη φορά μια ομάδα δέκα ατόμων αποτελούμενη από Ανιχνευτές και Προσκόπους, που έκδοσαν τον Οκτώβρη την εφημερίδα “ΝΕΙΑΤΑ”. Η εφημερίδα αυτή, αυθόρμητη, επιθετική, ρομαντική ή με μια λέξη νεανική, είχε εξαίρετη επιτυχία και η έκδοση της συνεχίστηκε μέχρι το Μάρτη του 1993, όταν μετά από διαφωνία της με τον Επαρχιακό Έφορο σταμάτησε να εκδίδεται. Η σύνθεση της ομάδας βέβαια σταδιακά άλλαζε αλλά σαν βασικότερα στελέχη της μπορούν να χαρακτηριστούν οι Π. Πρωτοπαπάς, Κ. Δημητρίου, Δ. Σκουρίδου και Ε. Λογίδου.

Τον Σεπτέμβρη του 1992 εκδόθηκε και η πρώτη επίσημη εφημερίδα του 7Ιου Συστήματος, η “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 71”.