71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Η μπάντα μας

Με την ίδρυση του, το 71ο Σύστημα Καϊμακλίου, δημιούργησε την μπάντα του. Τα πρώτα τύμπανα έφτασαν από την Ελλάδα και η δύναμη της μπάντας δε ξεπερνούσε τους 15 τυμπανο-σαλπιγκτές. Από την αρχή η δράση της ήταν έντονη. Πάντοτε μπροστά σε παρελάσεις, εωθινά, σε υποδοχές επισήμων και περιφορές επιτάφιων, η μπάντα μας ήταν ανέκαθεν το μεγάλο καμάρι του 71ου και όλου του Καϊμακλιού.

Σταδιακά η δύναμη ανέβαινε με δανεικά όργανα από διάφορες σχολές. Το 1969 αγοράστηκαν από τη σχολή Φρειδερίκου διάφορα όργανα κι η δύναμη της ανέβηκε στα 36 άτομα, που αποτελούσε μέχρι πρόσφατα ακατάρριπτη επίδοση για τις κατοπινές γενεές.

Αργότερα και ιδιαίτερα μετά το 1974 η δύναμη της μπάντας έπεσε κάπως αφού δε ξεπερνούσε τα 27 άτομα. Όμως η δράση της καθόλου δε μειώθηκε. Τη χρονιά 1992-1993 έγιναν έντονες προσπάθειες για αναβάθμιση της, Έτσι στις 28 Οκτώβρη η μπάντα παρουσιάστηκε στη μεγάλη παρέλαση της Λευκωσίας με 31 άτομα ενώ στις 25 του Μάρτη, όταν για πολλοστή φορά ηγήθηκε των προσκοπικών τμημάτων, η δύναμη της έφτασε τα 40 άτομα δημιουργώντας νέα επίδοση! Το 1995 αφού αγοράστηκαν νέα τύμπανα και με την αύξηση της δύναμης του 71ου, η δύναμη της μπάντας άρχισε να αυξάνει και έφτασε τα 45 άτομα.

Ο χορός του 71ου που οργάνωσε η επιτροπή γονέων τη χρονιά 1999 είχε μια ξεχωριστή σημασία για τη μπάντα μας αφού η αγάπη των παλαιών μας προσκόπων και των φίλων μας για το 71ο εκδηλώθηκε με την δωρεά τυμπάνων, σαλπίγγων και δίσκων. Συνολικά τη νύχτα εκείνη η μπάντα έγινε κατά 8 τύμπανα, 4 σάλπιγγες και 2 ζευγάρια δίσκους πλουσιότερη και στην τελευταία της παρουσία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου αριθμούσε 48 άτομα.

Από τη χρονιά 2006 και μετά η μπάντα μας ανέβασε ρυθμούς και… αριθμούς, και για το σωστό συντονισμό όλων των τύμπανων κρίθηκε αναγκαία η αγορά ακόμα μιας «γκρανγκασας», ανεβάζοντας τον αριθμό των «γκρανγκασέρηδων» μας σε τρεις.

Αυτή τη στιγμή η μπάντα του 71ου αριθμοί 60 μέλη. Ίσως καμιά άλλη κυπριακή μπάντα, προσκοπική ή μη, δε διαθέτει μεγαλύτερο αριθμό μελών, κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους.