71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
DSC_0977 (1).jpg
Δήλωση Συμμετοχής Διήμερο JOTI JOTA 2017
13/10/2017

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για το διήμερο που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκυρίακο 21 και 22 Οκτωβρίου 2017 στον χώρο του Συστήματός μας.

Το διήμερο γίνεται επ' ευκαιρίας της παγκόσμιας προσκοπικής δραστηριότητας JOTI/JOTA, όπου όλοι οι πρόσκοποι ανα το παγκόσμιο, έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσω διαδυκτίου και σε εγχώρια εμβέλεια μέσω ασυρμάτων.

Το κάθε τμήμα μας έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο πρόγραμμα κινήσεων για τα μέλη μας έτσι ώστε να ζήσουν ακόμα μια μοναδική εμπειρία.

Το κόστος του διημέρου ανέρχεται στα €10 για το κάθε μέλος όπου περιλάμβάνει όλα τα γεύματα, υλικά προγράμματος και αναμνηστικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των μελών μας στο διήμερο, είναι η εγγραφή του στο 71ο για την φετινή προσκοπική χρονιά.

Παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής το συντομότερο.

Πιο κάτω θα βρείτε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το κάθε τμήμα.

 

Ομάδα Εξερευνητών

Η ομάδα εξερευνητών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του διήμερου JOTI/JOTA, το Σάββατο στις 2:45μ.μ., όπου οι μικροί εξερευνητές θα αναμένεται να βρίσκονται στο χώρο του Συστήματος μας με πλήρης προσκοπική στολή και όλα τους τα ατομικά εφόδια. Το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινήσει με την ανάβαση των παιδιών που φοιτούν στην τρίτη τάξη του δημοτικού, όπου θα γίνει μια μικρή τελετή για τη μεταφορά τους από την Ομάδα Εξερευνητών στην Αγέλη Λυκόπουλων.

Έπειτα, οι εξερευνητές θα  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μεγάλο παιχνίδι στο Καιμακλί, όπου με τη συνοδεία των βαθμοφόρων τους, θα βρίσκουν γρίφους που θα τους οδηγούν από τη μια βάση στην άλλη. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε συνεργασία με ραδιοερασιτέχνη, οι εξερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν ασύρματο από κοντά και να μάθουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τη χρησιμότητα των ασυρμάτων. Το βράδυ θα ακολουθήσει campfire, όπου οι εξερευνητές θα παρουσιάσουν διάφορα σκετσάκια ή/και τραγούδια, σε συνεργασία με την ομάδα τους.

Οι ευχάριστες δραστηριότητες δεν τελειώνουν εδώ, μιας και την Κυριακή οι εξερευνητές θα λάβουν μέρος σε ακόμη ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στους χώρους του σχολείου. Το διήμερο θα κλείσει με τη δημιουργία μιας αναμνηστικής χειροτεχνίας από τους εξερευνητές, η οποία και θα περιλαμβάνει το επίσημο σήμα του JOTI/JOTA. Στις 12μμ θα είναι η λήξη του διημέρου.

Αγέλη Λυκόπουλων

Όλα τα Λυκόπουλα θα πρέπει να βρίσκονται στο Σύστημα στις 14:45 με πλήρης προσκοπική στολή και τα απαραίτητα εφόδια ενός διημέρου ( υπνόσακος, μονωτικό, ζεστά ρούχα, παγούρι κ.τ.λ.) .

Στα πλαίσια του διημέρου αυτού τα Λυκόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία και το στήσιμο ενός ραδιοσταθμού από εξειδικευμένο άτομο αλλά και ενδιαφέρον δραστηριότητες που προσφέρει η παγκόσμια αυτή δράση.

Επίσης, στο διήμερο αυτό θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανάβασης των παιδιών που φοιτούν στην έκτη τάξη Δημοτικού, από την Αγέλη Λυκοπούλων  προς την Ομάδα Προσκόπων, μια ιδιαίτερη και μοναδική στιγμή στην προσκοπική ζωή του κάθε μέλους.

Η λήξη του διημέρου κυμαίνεται στις 12:00 της Κυριακής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 99918050 – Αχιλλέας Ιωάννου Αρχηγός Αγέλης λυκόπουλων.

 

Ομάδα Προσκόπων

Στα πλαίσια του JOTI/JOTA  η ομάδα προσκόπων, σε συνεργασία με ραδιοερασιτέχνη, θα έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με ραδιοσταθμό και θα οι πρόσκοποι θα μπορούν επικοινωνήσουν μέσω ασυρμάτου με προσκόπους άλλων συστημάτων.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου, σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, μερίδα των προσκόπων θα λάβουν μέρος σε ημερίδα Α’ Βοηθειών η οποία θα είναι βασισμένη στις αρχές των Α’ Βοηθειών και την συμβολή και τον ρόλο του προσκόπου σε αυτή.

Επομένως, οι Ενωμοτάρχες, Υπενωμοτάρχες και πρόσκοποι ηλικίας Β’ και Γ’ Γυμνασίου θα πρέπει να βρίσκονται στο σύστημα η ώρα 08:45 για την έναρξη της ημερίδας Α’ Βοηθειών. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, δηλαδή οι πρόσκοποι ηλικίας ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου θα πρέπει να βρίσκονται στο σύστημα η ώρα 13:00 για πρόβα της μπάντας του Συστήματος. Για την διεξαγωγή της πρόβας και περισσότερες πληροφορίες οι πρόσκοποι θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους βαθμοφόρους.

Η λήξη του διημέρου θα γίνει στις 12μμ της Κυριακής.

***Όλοι οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν την Τελετή Ανάβασης των παιδιών τους που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 3μμ στον χώρο Του Συστήματός μας.

Ατομικά Εφόδια Διημέρου

1. Προσκοπική στολή

· Πουκάμισο και παντελόνι

· Μαύρα ή καφέ πολιτικά παπούτσια

· Μπερέ

· Μαντήλι και κρίκο

· Προσκοπική φανέλα

· Προσκοπική ζώνη

2. Υπνόσακος (Sleeping bag) + μονωτικό (mat)

3. Κουβέρτα

4. Μακρύ παντελόνι

5. Πουλόβερ ή φούτερ

6. Μπουφάν

7. 1 εσώρουχο

8. 1 ζευγάρι κάλτσες

9. 2 φανέλες (t-shirt)

10. Αθλητικές φόρμες ή Πιτζάμες

11. Αθλητικά παπούτσια

13. Πετσέτα προσώπου

14. Οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα

16. Πιάτο

17. Πλαστικό ποτήρι

18. Πιρούνι, μαχαίρι και κουτάλι

19. Φακό (φανάρι)

20. Γραφική ύλη

 

Ενημέρωση Γονέων για Προσκοπική Χρονιά 2017-2018

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, καλούμε όλους τους γονείς του Συστήματός μας για μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με σημαντικά και ενδιαφέρον θέματα που αφορούν την φετινή προσκοπική χρονιά.

Η ενημέρωση θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα ολοκληρωθεί στις 11:45, μόλις πριν τελειώσουν και τα διήμερα των Τμημάτων.

Κατά την ενημέρωση θα προσφέρεται καφές, διάφορα άλλα ροφήματα , καθώς και κεραστικά.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στην διάθεσή σας.


Ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής

Attachments:
FileΠεριγραφήFile size
Download this file (Διήμερο JOTI JOTA.pdf)Διήμερο JOTI JOTA.pdf 389 Kb
 
DSC03834.jpg
DSC00599.jpg