71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Καρναβάλι
Συντάχθηκε απο τον/την Ελένη Κουρσάρη   
07/04/2013

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Αυτό το Σάββατο στο πρόγραμμα των ανιχνευτών ήταν η εκπαίδευση Α’ Βοηθειών απο τους υπαρχηγούς τις κοινότητας μας. Μέτα απο τις αναφορές σχετικά με το πως να ετοιμάζουμε ένα κουτί Α’ Βοηθειών σύμφωνα με την χρήση του, όλοι οι ανιχνευτές αξιολογήθηκαν πάνω σε διάφορα τραύματα και τον τρόπο περίθαλψής τους. Κάποια από αυτά ήταν η εσωτερική αιμορραγία, εξάρθρωση και ρινορραγία. Τελειώνοντας, ακολούθησε ένα παιχνίδι που είχε άμεση σχέση με Ά Βοήθειες και τρόπου μεταφοράς τραυματία.

Λόγο της καρναβαλίστηκης παρέλασης που θα λαμβάναμε μέρος την Κυριακή, αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε στο σύστημα. Έχωντας χαλαρώσει με ένα παιχνίδι καλαθόσφαιρας και βοηθώντας στις τελικές προετοιμασίες των κουστουμιών για το αυριάνο γλέντι, αρχίσαμε να ψήνουμε το καθιερωμένο φαγητό κάθε διημέρου, τα σουβλάκια!!! Τα τραγούδια γύρω από την φωτιά ανέβασε την διάθεση μας.

Τη Κυριακή, αφού ξυπνήσαμε ετοιμάσαμε τα υλικά για τη παρέλαση του δήμου Αγλαντζιάς όπου θα λαμβάναμε μέρος με άλλα δύο συστήματα, 293 Μακεδονίτισσας και 283 Γερίου. Λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι μαζευτήκαμε στο σύστημα για αναχώρηση με το λεωφορείο για να πάμε στο καρναβάλι. Φτάνοντας φορέσαμε τις χρωματιστές μας στολές που είχαν θέμα ‘Pac-man’ (φράουλες, σταφύλια, μήλα, μπόμπες, τελείες, pacman, φαντασματάκια) και ξεκινήσαμε να χορεύουμε στις χαρούμενες μελωδίες του καρναβαλιού. Ήταν μια μέρα με πολλές εκπλήξεις και διασκέδαση.