71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Διήμερο Κοινότητας στο Λυθροδόντα
Συντάχθηκε απο τον/την Ελένη Κουρσάρη   

Αγαπητό ημερολόγιο, δεν θα φανταστείς τι καταφέραμε να κάνουμε αυτό το διήμερο με τους ανιχνευτές. Ήταν κατι πολύ διαφορετικό απο τις άλλες φορές, αλλά όπως πάντα περάσαμε αξέχαστες στιγμές. Σαν ένα διήμερο πορείας όλοι μας μαζευτήκαμε πρωί πρωί, πλήρως προετοιμασμένοι, με σακίδιο χάρτες και πυξίδες για να πάμε στα βουνά του Λυθροδόντα.

Φτάνοντας, χωριστήκαμε σε τρείς ομάδες με ονομασίες απο σπάνια, ξεχασμένα ζώα τα οποία θεάθηκαν στην γύρω περιοχή για τελευταία φορά το 2006. Έτσι άρχισε το διήμερο μας. Αφού όλοι μας γνωρίζαμε τα περίπλοκα θέματα του χάρτη, αυτή η πορεία ήταν διαφορετική, με κάθε ομάδα να προσπαθεί να φτάσει στο επόμενο σημείο πιο γρήγορα. Ομώς ο στόχος μας ήταν να δεθούμε σαν ομάδα και να εξασκήσουμε τις προσκοπικές μας γνώσεις, που το καταφέραμε.

Το βράδυ, μετά από τη νυχτερινή πορεία, καθίσαμε γύρω από τη φώτια και απολαύσαμε τα σουβλάκια που εμείς είχαμε ψήσει. Ητάν ένα κρύο βράδι, άλλα μια καινούρια μέρα μας περίμενε με πολλή πολλή διασκέδαση και εκπλήξεις.

Το πρωί της Κυριακής, έστω κουρασμένοι από την προηγούμενη μέρα, συνεχίσαμε την πορεία μας. Μέσα από τα βουνά του Όξη ήταν δύσκολο να προσανατολιστούμε αφού όλα φένονταν όμοια. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να ξεφύγουμε από τα βουνά που μας περιτριγύριζαν με μεγάλη ευκολία.

Το διήμερο μας κόντευε να τελείωσει, όλοι οι ανιχνευτές ήταν εξαντλημένοι από το περπάτημα. Όμως δεν ήθελε κανένας να φύγει από το δροσερό αεράκι του βουνού που μας έφτιαχνε την διάθεση. Κέρδισαμε πολλά απο αυτή την εμπειρία που μας δόθηκε. Αυτό το διήμερο στο Λυθροδόντα θα μείνει αξέχαστο σε όλους.