71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Κατασκήνωση Ομάδας 2011 - Σύντομη Ανασκόπηση
12/09/2011

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή κατασκήνωση της ομάδας.  Η φετινή κατασκήνωση των προσκόπων πραγματοποιήθηκε στον κατασκηνωτικό χώρο του Σ.Π.Κ στα Πλατάνια.  Γείτονες της 71ης ομάδας ήταν το 82ο Σύστημα Αεροπροκόπων Αγίων Ομολογητών, με τους πρόσκοπους του οποίου έγιναν αχώριστοι κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης αλλά και μετά. Το πρόγραμμα θα διεξαγόταν από κοινού με τους προσκόπους του 82.

Η κατασκήνωση έγινε γρήγορα, χρονικά, για το λόγο ότι το 71ο Σύστημα προετοιμαζόταν και για το Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι που θα πραγματοποιούταν στο Kristianstad  της Σουηδίας.  Το γεγονός αυτό φαίνεται να επηρέασε λίγο αριθμητικά τη συμμετοχή των προσκόπων της ομάδας, αφού μόνο ο Ανδρέας και η Νατάσα συμμετείχαν και στις δύο μεγάλες καλοκαιρινές δράσεις της ομάδας.

Η πρώτη μέρα έφυγε γρήγορα, με την τακτοποίηση στο χώρο, ζωηρά παιχνίδια και την κατασκευή τραπεζαρίας.  Την νύχτα ένα άκρως ανεβαστικό παιχνίδι περίμενε τους προσκόπους, καθώς έπρεπε να βάλουν σε ισχύ τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπιστούν σε ομάδες σε ένα αγώνα λέιζερ. Η νικήτρια ομάδα διαγωνίστηκε στον τελικό με αυτή των βαθμοφόρων, στον οποίο αγώνα νικητές ήταν οι βαθμοφόροι.

Την επόμενη μέρα το πρωί μια σειρά αθλημάτων περίμενε τους προσκόπους για να δείξουν τον βαθμό ετοιμότητας τους και το απογευματάκι μια διαφορετική «εκπαίδευση».  Backwoods cooking το ονόμασαν οι βαθμοφόροι. Νομίζω καταλαβαίνεται τι επρόκειτο να γίνει. Μαθήματα μιας διαφορετικής μαγειρικής η οποία μπορεί και να μας χρειαστεί κάποια στιγμή. Την ίδια νύχτα δοκιμάστηκαν οι γνώσεις των προσκόπων σε ένα τηλεπαιχνίδι.

Το επόμενο πρωί στο πρόγραμμα αναγραφόταν ταξιδάκι.. Τι άραγε να είναι αυτό;  Διήμερη πορεία με διανυκτέρευση στα Σπήλια. Με ένα χάρτη και μια πυξίδα στο χέρι για βοηθό, ξεκίνησαν πρωί πρωί για να φτάσουν στον προορισμό, μέσω των οδηγιών του αρχηγού.  Η πορεία φάνηκε πως ήταν καθοριστική στις σχέσεις μεταξύ των προσκόπων αφού δέθηκαν πολύ, περπατώντας μαζί από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 22:30 τη νύχτα!!!

Η επιστροφή στα Πλατάνια την Τρίτη το μεσημέρι επιφύλασσε ένα πιο χαλαρωτικό πρόγραμμα. Χειροτεχνίες για το απόγευμα, αφού επόμενη μέρα ήταν πολύ απαιτητική.

Το πρωί της Τετάρτης δόθηκαν οδηγείς από τους βαθμοφόρους για να φορέσουν όλοι μαγιό η ρούχα πρόχειρα.  Δεν ήξεραν όμως τι τους περίμενε. Wiiiipe Out. Χωρίστηκαν ξανά σε ομάδες αφού ενσωματώθηκε και η αγέλη  μαζί με τους προσκόπους και αρχίσαμε. Μια σειρά από δοκιμασίες περίμενε. Δεν νομίζω κάποιος να μην βράχηκε η να μην λερώθηκε με λάσπη.  Αυτός ήταν και ο σκοπός αλλά και να περάσουμε καλά. Ούτε μεσημέρι δεν μας άφηναν να κάνουμε οι αρχηγοί με αυτό το πρόγραμμα. Τελειώσαμε από το Wipe Out, κάναμε ένα μπανάκι, φάγαμε και πήγαμε κατευθείαν για διαβίωση. Survivor το λεγόμενο. Κατασκευάσαμε καταφύγια, όπλα και μάθαμε να ανάβουμε φωτιά χωρίς τα απαραίτητα.

Η επόμενη μέρα, ήταν και πάλι αρκετά γεμάτη από δραστηριότητες. Το πρωί watersports μέσα στην πισίνα και το απόγευμα αναχωρήσαμε με το λεωφορείο για να πάμε στην Κυπερούντα για ένα αγώνα  paintball.

Τέλος το επόμενο πρωί ήρθε η ώρα να τα μαζεύουμε και επιστρέψουμε πίσω. Ο χωρισμός φάνηκε  να ήταν πιο δύσκολος. Ευαίσθητοι πολύ φάνηκαν να είναι οι πρόσκοποι μας.

Χ. Κολλακίδης