71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Νόμος & Υπόσχεση

Υπόσχεση Λυκόπουλων

 

ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ
ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟ
ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ

 

ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ – Όταν υπόσχεσαι ότι θα προσπαθήσεις να κάνεις κάτι, σημαίνει ότι θέλεις να το κάνεις, ακόμη και αν αυτό είναι πολύ δύσκολο και ότι θα βάλεις όλα σου τα δυνατά για να το καταφέρεις. Ένα λυκόπουλο κρατά την υπόσχεσή του γιατί θέλει να τον εμπιστεύονται οι άλλοι.

ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΘΕΟ – Ο Θεός είναι ο δημιουργός των πάντων. Μας δίνει χαρά και ευτυχία για την ζωή και οφείλουμε να Τον ευχαριστούμε για αυτό. Μπορούμε να ευχαριστούμε το Θεό με την Προσευχή στην εκκλησία, στο σπίτι και οπουδήποτε αλλού γιατί ο Θεός βρίσκεται παντού. Εκτός από την προσευχή, Τον ευχαριστούμε και με τις πράξεις μας καθημερινά.

ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ – Η πατρίδα είναι ο τόπος που μεγαλώνεις εσύ και οι προγονοί σου. Είναι εκεί που βρίσκονται όσοι αγαπάς περισσότερο και όσα την περιβάλλουν. Πρέπει  να είσαι περήφανος για την πατρίδα σου και την καταγωγή σου, όση μικρή και αν είναι η Κύπρος ως ένα νησί, γιατί πίσω της κρύβεται μεγάλη ιστορία που όλοι θαυμάζουν.

ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ – Όπως και στο μέλλον, ως άξιοι πολίτες της Κύπρου, έτσι και τώρα ως παιδιά και πιο συγκεκριμένα ως λυκόπουλα πρέπει να ακολουθάτε κάποιους νόμους. Οι νόμοι δημιουργήθηκαν για την ομαλή λειτουργία ενός συνόλου και για την καθοδήγηση των ανθρώπων σε σωστά πλαίσια. Έτσι και ο νόμος των λυκοπούλων, φτιάχτηκε έτσι για να σας καθοδηγεί αλλά και για να τηρείται ρητά.

 

Ο Νόμος των Λυκόπουλων

 

ΤΟ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟ
ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ

 

ΤΟ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟ – Το λυκόπούλο ακούει και σέβεται τους μεγαλύτερούς του και εκφράζει την γνώμη του όταν πρέπει. Στην Αγέλη το λυκόπουλο είναι υπάκουο στον Ακέλα και στους βαθμοφόρους του, αλλά και στον πρώτο και δεύτερο της εξάδας του.

ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ – Όπως νιώθεις και είσαι κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο στους γύρω σου, οικογένεια και φίλους, έτσι πρέπει να συμπεριφερόμαστε και στους υπόλοιπους, που είναι εξίσου σημαντικοί και ξεχωριστοί από τον καθένα, με τον δικό του ο καθένας ιδιαίτερο τρόπο.

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ – Όλοι χρειάζονται την βοήθειά μας όπως χρειαζόμαστε και εμείς τη δική τους αρκετά συχνά. Έτσι βοηθούμε στο σπίτι, στο σχολείο και οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. Μια καλή πράξη όμως παύει να ισχύει όταν καυχηθούμε για αυτή ή ζητήσουμε αμοιβή για την πραγματοποίησή της.  Το μυστικό είναι να παρακολουθείς τους γύρω σου καθημερινά και να προσέξεις που χρειάζονται βοήθεια και να τους την προσφέρεις χωρίς να σου ζητηθεί, προσφέροντάς τους έτσι μια μικρή ευχάριστη έκπληξη.