71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Καλύπτεται το παιδί μου από κάποια ασφάλεια κατά τη διάρκεια των προσκοπικών δραστηριοτήτων;

Ναι. Όλα τα μέλη του Σώματος Προσκόπων Κύπρου καλύπτονται από ασφάλεια, νοουμένου ότι έχουν εγγραφεί στο Σώμα.

Πόσα θα μου κοστίσει να στείλω το παιδί μου στους Προσκόπους;

Υπάρχει η ετήσια εγγραφή στο Σώματος Προσκόπων Κύπρου η οποία κοστίζει €35 για κάθε πρώτο παιδί μιας οικογένειας και συν €5 για κάθε επιπρόσθετο παιδί. Κατά την διάρκεια του χρόνου το κάθε παιδί πληρώνει για τη συμμετοχή του στις μεγάλες δράσεις. Τα ποσά κυμαίνονται από €5 για μικρές δράσεις μέχρι και €80 - €100 για εβδομαδιαίες κατασκηνώσεις. Το κόστος συμμετοχής καλύπτει συνήθως τα έξοδα μεταφοράς, τροφοδοσίας, και ενοικίασης του κατασκηνωτικού χώρου.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να πληρώσω για μια δράση;

Αν η οικογένεια σας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στη συμμετοχή του παιδιού σας στις δράσεις του Συστήματος. Απλά επικοινωνήστε με τον αρχηγό τμήματος ή τον αρχηγό συστήματος και αναφέρετε το πρόβλημα. Χειριζόμαστε τέτοια θέματα με πάσα εχεμύθεια. Το Σύστημα μας αναλαμβάνει τα έξοδα συμμετοχής σε δράσεις για αρκετά παιδιά.

Υπάρχει χρηματική αμοιβή για τους βαθμοφόρους;

Η μόνη αμοιβή για τους βαθμοφόρους είναι η ικανοποίηση της προσφοράς στα παιδιά. Όλα τα μέλη του Συστήματος μας αλλά και του Προσκοπισμού γενικά είναι εθελοντές.

Τι φορούν οι Πρόσκοποι και από που μπορώ να το αγοράσω;

Οι Πρόσκοποι φορούν στολή η οποία αποτελείτε από πράσινο παντελόνι, και χακί πουκάμισο για προσκόπους, ανιχνευτές και βαθμοφόρους ή κίτρινο πουκάμισο για λυκόπουλα. Η στολή μπορεί να αγοραστεί από το Προσκοπικό Κατάστημα της Λευκωσίας. Οι Πρόσκοποι του Συστήματος μας φορούν επίσης το γαλαζοκίτρινο μαντήλι το οποίο μας ξεχωρίζει από Προσκόπους άλλων Συστημάτων. Το μαντήλι δίνετε στους προσκόπους από το Σύστημα μας, έναντι ενός μικρού χρηματικού ποσού.

Από ποια ηλικία μπορώ να φέρω το παιδί μου στους Προσκόπους;

Συνήθων κάνουμε εγγραφές σε παιδιά από 7 χρονών (Δευτέρα Δημοτικού) μέχρι 16 χρονών. Υπάρχει και η δυνατότητα εγγραφής για παιδιά 6 χρονών, αν και δεν το συστήνουμε αφού το παιδί δεν είναι ακόμα έτοιμο για μια τέτοια εμπειρία.