71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Ποιοί Είμαστε

Το 71ο Σύστημα Προσκόπων Καϊμακλίου ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στην αυλή του Β’ Δημοτικού Σχολείου Καϊμακλίου. Το 71ο αριθμεί πάνω από 120 μέλη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα Προσκοπικά Συστήματα στη Λευκωσία αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο. Καμάρι μας η μεγαλύτερη κυπριακή προσκοπική Μπάντα, η οποία παρελαύνει πάντα επικεφαλής των προσκοπικών τμημάτων σε όλες τις παρελάσεις.

Δεν υπάρχει οικογένεια στο Καϊμακλί που να μην γνωρίζει το 71ο Σύστημα, γιατί σίγουρα κάποιο μέλος της αποτέλεσε για κάποιο χρονικό διάστημα μέρος της προσκοπικής μας παρέας. Και αυτοί που έμειναν αρκετά, ένιωσαν το προσκοπικό πνεύμα, τη διαφορά την αγνής παρέας, και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, εφόδια για μια ολόκληρη ζωή. Είναι γι’ αυτό που το 71ο διατηρείτε από τη χρονιά ίδρυσης του, το 1959, ένα από τα μεγαλύτερα και δυναμικότερα Συστήματα Προσκόπων στην Κύπρο.

 

 

Στόχος μας: Εκπαίδευση για τη ζωή

  • Να εκπαιδεύσουμε τους νέους μας, προσφέροντας τους γνώσεις και εμπειρίες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής.
  • Μέσα από τα διάφορα παιχνίδια και τις δραστηριότητες μας να αποκτήσουν αυτογνωσία, αυτοσεβασμό, πειθαρχεία και αυτοπεποίθηση.
  • Να καταστούν υπεύθυνα άτομα, σωστοί πολίτες, και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Κίνηση εθελοντική

Η ένταξη και η παραμονή στην Προσκοπική Κίνηση είναι εθελοντική. Ο καθένας αναλαμβάνει ευθύνες και υποχρεώσεις επειδή ο ίδιος θέλει. Όλα τα στελέχη του Προσκοπισμού είναι εθελοντές και δεν έχουν καμιά χρηματική αμοιβή.


Κίνηση μη Πολιτική - μη Κυβερνητική

Ο Προσκοπισμός δεν αντιπροσωπεύει, ούτε συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση. Οι Πρόσκοποι ενθαρρύνονται να συμμετέχουν εποικοδομητικά και να παίρνουν ενεργό μέρος στις δραστηριότητες της κοινωνίας όπου ζούνε, ελεύθερα και μετά από δική τους απόφαση.


Σύστημα Προσκόπων. Δομή:

Αγέλη Λυκοπούλων (7 - 11 χρονών)

Με βάση το παιδαγωγικό “μαθαίνω μέσα από το παιχνίδι” τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν και να προσφέρουν.

Ομάδα Προσκόπων (11 - 15 χρονών)

Έμφαση στην εκπαίδευση πρακτικών γνώσεων (Α’ Βοήθειες, σκαπανική, πυξίδα και χάρτης) και στα μεγάλα και πρωτότυπα παιχνίδια.

Κοινότητα Ανιχνευτών (15 - 17 χρονών)

Διοχέτευση της εφηβικής ενεργητικότητας προς τις σωστές κατευθύνσεις με συζητήσεις, μεγάλες πορείες, διήμερες κατασκηνώσεις, έρευνες, προστασία του περιβάλλοντος, και άλλα πολλά.