71ον Καϊμακλίου

Η καλύτερη προσκοπική παρέα...

 
Επίλεκτος Ενωμοτία

Ελάφια

"Μ' ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΙΔΕA,
ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ
,
Μ' ΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,
Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΝΤΗΧΕΙ,
Ε - Λ Α - Φ Ι Α "

Προσπαθήσαμε να βρούμε λίγα στοιχεία για την ιστορία των ΕΛΑΦΙΩΝ, για να καταλάβετε και εσείς τι σημαίνει για το 71ον αυτή η ενωμοτία, αλλά και για ένα πρόσκοπο να είναι μέλος των ΕΛΑΦΙΩΝ.

Η ιστορία και παράδοση των ΕΛΑΦΙΩΝ πάει πίσω στον Μάιο του 1965, όταν αντιπροσώπευσε το 71ον Σ.Π.Κ. στον επαρχιακό διαγωνισμό επίλεκτων ενωμοτιών, λαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Τον Μάιο του 1979, το 71ο ξαναεμφανίστηκε στον επαρχιακό διαγωνισμό μετά από χρόνια προβλήματα. Με ενωμοτάρχη τον Γ. Μηνά και υπενωμοτάρχη τον Α. Μάρκου, τα ΕΛΑΦΙΑ κατέλαβαν την 4η θέση.

Με εκπαιδευτή τον υπαρχηγό Αγέλης Α. Μάρκου, ενωμοτάρχη το Ν. Λογίδη και υπενωμοτάρχη τον Ι. Μουσιουττα, τα ΕΛΑΦΙΑ το 1982, κατέλαβαν τη 2η θέση.

Τον επόμενο χρόνο, το 1983 τα ΕΛΑΦΙΑ κατέλαβαν και πάλι τη 2η θέση, με ενωμοτάρχη τον Μ. Λοϊζου. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου τα ΕΛΑΦΙΑ πήραν μέρος στον 11ο Παγκύπριο διαγωνισμό όπου και πήρε ένα από τα Α' Βραβεία.

Το 2000, μετά από πολλές δεύτερες θέσεις, η ενωμοτία των ελαφιών κατέλαβε τη πρώτη θέση με ενωμοτάρχη την Έλενα Τρίκκη και υπενωμοτάρχη την Δανάη Παπαδοπούλου.

Από το 2004 και μετά ο διαγωνισμός άλλαξε μορφή. Οι ενωμοτίες δεν βραβεύονται με βάση τη θέση τους, αλλά με βάση τους βαθμούς που έλαβαν βραβεύονται με πλακέττες (π.χ. μπορεί να έχουμε περισσότερα από ένα συστήματα με χάλκινη, αργυρή, ή χρυσή πλακέτα. Από τότε έχουμε πάρει 6 χρυσές και 1 αργυρή πλακέτα.

 

Χρυσή Πλακέτα

ΕΤΟΣ

ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ

ΥΠΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ

ΘΕΣΗ

1992

Δέσπω Σκουρίδου

Παναγιώτης Αννίβας

1994

Πέτρος Φωτίου

Κωνσταντινος Κωνσταντίνου

1996

Αντρέας Γ. Φλωρίδης

Χρίστος Μακεδόνας

1999

Μαρία Δημητριάδου

Γιάννα Φλωρίδου

2000

Έλενα Τρίκκη

Δανάη Παπαδοπούλου

2004

Δημήτρης Τζιαμπάζης

Αντώνης Στυλιανού

Χρυσή Πλακέτα

2006

Νικόλας Χαματίλλας

Αχιλλέας Ιωάννου

Αργυρή Πλακέτα

2008

Κώστας Ελισσαίου
Νίκος Βασιλείου
Χρυσή Πλακέτα
2010 Αυγή Κολλακίδου Αντρέας Γρηγοράς
Χρυσή Πλακέτα
2012 Ευαγόρας Στυλιανού Νατάσα Ηλιάδου Χρυσή Πλακέτα
2014 Αλέξανδρος Νικολάου Γιώργος Παναγιώτου Χρυσή Πλακέτα
2016 Άντρια Κωνσταντίνου Αντρέας Λιασής Χρυσή Πλακέτα